Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Vlaardingen

Vanuit Rotterdam levert Peter Bruinstroop Grafstenen in Vlaardingen. Om ideeen op te kunnen doen lopen we met u over de begraafplaats. Zodat u een beeld krijgt van de gedenksteen die u zou willen, passend bij de overledene die er begraven is. Het biedt ons ook de mogelijkheid te laten zien wat er allemaal kan en mag in het vak waar de overledene begraven is. Begraafplaatsen hanteren daar nogal eens eisen voor, die de maten beperken. U kunt als u dat zou willen eigen teksten mee te helpen inschilderen. De tekstkeuze is natuurlijk iets wat u helemaal zelf bepaalt. Veel uiteenlopende vragen hebben we al gehad en als we daar aan kunnen voldoen, dan gaan we daar graag in mee. Natuurlijk kunt u ook gewoon een gedenksteen kiezen uit de voorbeelden die we in ons fotoboek aanbieden. Het kan en mag er ingewikkeld aan toe gaan, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het gaat er om de nagedachtenis die men heeft vorm te geven in iets tastbaars. Zodat dat tastbare mee helpt aan het verwerken van de gedachtes die men daarover heeft. Neem contact met ons op zodat u hoort wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Ons werkgebied in de omgeving van Vlaardingen omvat:

Gemeentelijke Begraafplaats Emaus, Emaus 6 3135 JC Vlaardingen
Begraafplaats Emaus een van de mooiste groene plekken van de stad Vlaardingen. Lommerrijk en een prachtige plek om te bezoeken. Historisch gezien ligt Emaus op wat tot het grafelijk domein gerekend wordt. In 1820 kocht de gemeente het huis erf boomgaard en plantage aan om er een begraafplaats te stichten. De wet schreef dat voor bij meer dan 1000 inwoners. In 1829 werd de eerste begraving verricht. In 1902 volgde de eerste uitbreiding. Vanaf 2008 kan er weer begraven worden, tot dan kon dat alleen bij begraafplaats Holy met uitzondering van bijzettingen in eigen graven. De gebouwen op de begraafplaats zijn vanaf 2008 ook flink gerestaureerd en opgeknapt na jaren van verwaarlozing. In 2012 is men begonnen met het groengedeelte. De grafmonumenten moeten nog gerenoveerd worden. De Historische Vereniging Vlaardingen houdt zich daar mee bezig, want ook daaraan wil men wat doen. Begraafplaats Emaus was een van de eerste begraafplaatsen met een katholiek deel ten noorden van de grote rivieren.

Gemeentelijke Begraafplaats Holy, Olmendreef 150 3137 CR Vlaardingen
Begraafplaats Holy is een moderne begraafplaats uit de 70tiger jaren. Manshoge beukenhagen scheiden de velden van elkaar en geven het geheel een natuurlijk aanzien. We kunnen spreken van en begrafenis park. De moderne aula heeft plaats voor 100 bezoekers. Holy kent een bijeenkomst in de avond die vormen van Herinneren genoemd worden dat speelt zich in het najaar af. Op ontmoetingsplekkenop de begraafplaats probeert men op allerlei manieren de aandacht te vragen voor de overledenen door het doen van verhalen en delen van gevoelens en zelfs de kinderen van de lagere scholen worden daarbij betrokken.

Meer over Vlaardingen

Vlaardingen een stad aan de Nieuwe Maas in het Rijnmond gebied kent ruim 70.000 inwoners. Door de gemeente loopt de Vlaardingen vaat en het kent enkele oude kernen. De stad is vooral bekend als de haringstad van Nederland, dat is nog wel herkenbaar op straat in delen van Vlaardingen maar is niet echt meer actueel. Er staan monumenten voor vissers die op zee hun leven lieten. Voor Zuid Holland behoort Vlaardingen tot de oudste bewoonde gebieden van deze provincie. Al rond 175 voor Christus is er sprake van dijkophoging door boeren om hun land te beschermen. Na de Tweede Wereld Oorlog is er sprake geweest van ongekende bouwactiviteiten om de wederopbouw vorm te geven. Vlaardingen kenmerkt zich vooral door het zijn van een stad met veel groen, veel wederopbouw architectuur aan de rand van een immens haven en industriegebied.