Grafstenen kopen in Rotterdam?

grafsteen golfkop rotterdam

grafsteen golfkop

Voor grafstenen te kopen in Rotterdam kun je zeker goed terecht bij Peter Bruinstroop. We hebben een uitgebreid aanbod aan grafmonumenten, grafstenen en urnamenten. Je wilt als nabestaande na het verlies van een dierbaar persoon toch zeker iets uitkiezen dat bij hem of haar paste en dat zijn leven symboliseerde maar dat is niet altijd gemakkelijk. Hierin kunnen we je altijd adviseren en bijstaan in de keuzes die je maakt.

Kijk wat er kan en mag

Als je voor een grafmonument kiest kun je hierbij bijvoorbeeld denken aan een beeld of een speciale steen. Wat het ook is, we kijken altijd eerst mee of het mogelijk is om te maken en wat voor materiaal er het beste voor gebruikt kan worden. Als het ook toegestaan is om te plaatsen op een begraafplaats gaan we voor je aan de slag. Ben je op zoek naar een speciaal monument maar weet je nog niet goed wat? Een kijkje nemen voor voorbeelden kan op onze website maar we kunnen ook over een begraafplaats zelf lopen zodat je weet wat er allemaal kan en mag. We zijn op de hoogte van de geldende regels zodat we ook meteen kunnen zeggen wat de mogelijkheden zijn.

Standaard model of iets persoonlijks?

Wil je een grafsteen kopen voor een dierbare? Dan wil je natuurlijk wel iets hebben dat bij deze persoon past en uitstraalt waar hij of zij voor stond. Dit kun je doen met een bepaalde tekst maar ook de gedenksteen zelf zegt al iets over de persoon. Je kunt hiervoor voorbeelden bekijken maar als je bijvoorbeeld zelf al een idee hebt hoe het er uit dient te komen zien of je echt iets heel specifieks wilt hebben neem je het beste eerst contact met ons bedrijf op. Er is heel veel mogelijk en je kunt zelf een complete steen ontwerpen maar het bijvoorbeeld ook persoonlijk maken door er een eigengemaakte tekening op te zetten. Wil je liever een bestaand model kiezen? Raadpleeg dan ons fotoboek. Hierin staan veel voorbeelden en wellicht zit hier wat bij dat je aanspreekt. Dit is voor iedereen persoonlijk en we denken daarom ook met de klant mee zodat de juiste keuze gemaakt wordt.

Gemaakt van verschillende materialen

Een gedenksteen kan van verschillende materialen gemaakt worden. Deze kun je combineren maar ook één bepaald materiaal gebruiken behoort tot de mogelijkheden. Je kunt een gedenksteen bijvoorbeeld laten maken van natuursteen, glas of zelfs van roestvrijstaal. Wat met name belangrijk is, is dat je kiest voor een duurzaam materiaal omdat de steen in weer en wind komt te staan en wel tegen een stootje dient te kunnen. Bovendien is een materiaal dat goed te onderhouden is ook ideaal want dan blijft het er ook netjes uitzien. Welk materiaal je kiest hangt van je eigen smaak af maar het zorgt ook voor een bepaalde uitstraling van de gedenksteen.

bruinstroop natuursteen rotterdamWat is er mogelijk qua tekst?

Een gedenksteen wordt ook altijd voorzien van een naam maar dat is vaak niet alles. Wil je er bijvoorbeeld nog een extra tekst bij laten zetten zoals een gedicht of een uitspraak die perfect bij de overledene past? Ook dat is mogelijk. Wat er allemaal kan en hoe dit er het beste uit komt te zien kunnen we samen met je bespreken zodat het altijd naar wens is. We kijken welk lettertype goed past, welke grootte het mooiste uitkomt en alles wat je er nog meer bij wilt hebben. Op een reeds bestaande grafsteen kunnen we ook een extra tekst toevoegen indien gewenst. We zorgen er dan voor dat de steen voor de uitvaart weggehaald wordt en maken de inscriptie in orde en plaatsen de steen weer terug.

Wat voor soort gedenksteen kies je?

Als je een grafmonument kiest bestaat er ook een verschil tussen een liggende en een staande variant. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Dit hangt deels af van de ligging van het graf en hoeveel ruimte er beschikbaar is. De regels die gelden op bepaalde begraafplaatsen kennen wij, dus we kunnen altijd kijken wat er mag. Een liggende steen sluit het hele graf af en kan voorzien worden van een naam en andere tekst. Dit wordt ook vaak een grafzerk genoemd. Bij een staande gedenksteen staat daar meestal de tekst op, zeker als deze in combinatie met een liggende geplaatst wordt.

Kies voor een urnament

Behalve gedenkstenen en grafzerken bieden we je ook urnamenten aan. Dit is een gedenkteken dat gebruikt kan worden om boven een of meer urnen te plaatsen. Ook hierop wordt een naam gezet en een extra tekst als je dat graag wilt. Een urnament kan geplaatst worden op een begraafplaats zodat je als nabestaande ook altijd een plek hebt om naar toe te gaan en de persoon die is overleden kunt herdenken.

Jarenlange ervaring als steenhouwer

Ons bedrijf Bruinstroop werkt al meer dan 30 jaar in deze branche en we hebben een ruime ervaring. We adviseren onze klanten graag over wat er allemaal mogelijk is bij grafstenen kopen in Rotterdam en kunnen je ook begeleiden in het hele proces. Je kiest niet alleen een gedenksteen maar er komt nog meer bij kijken waar je graag advies bij zult willen hebben.

Altijd contact met dezelfde persoon

Ons bedrijf werkt met een kleine groep mensen zodat je altijd met dezelfde persoon te maken krijgt die precies weet wat jij wilt en je op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen. De persoon die voor jou de gedenksteen ontwerpt is ook degene die deze maakt en plaatst. Je kunt altijd persoonlijk contact met ons houden.

Neem zeker contact op

Wil je graag meer weten over onze manier van werken en wat er allemaal mogelijk is? Neem dan even contact met ons op. De openingstijden om ons bedrijf om grafstenen te kopen in Rotterdam vind je op de website maar als je liever ’s avonds komt kunnen we ook een afspraak maken. Je kunt ons bellen, mailen maar ook het contactformulier dat je op de site vindt invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Menu