Grafzerken van Bruinstroop Natuursteen

Iedereen krijgt ooit te maken met het verlies van een dierbare. En iedereen moet dan gaan beslissen hoe je dat verlies vormgeeft. Kiezen we voor uitstrooien of toch voor een gedenkplek waar de persoon begraven of bijgezet is waar we naar toe kunnen. Kiezen we een individuele plek, een graf voor meer dan een persoon of gaan we er later urnen in bijzetten? Kortom er is heel veel mogelijk en er kan heel veel. Natuursteenbedrijf Peter Bruinstroop Rotterdam is al meer dan 30 jaar werkzaam in die wereld en kan u van dienst zijn in de vormgeving van een herinneringsplek. Op het gebied van grafmonumenten en urnen bijzetplaatsen kan er mag er heel veel. Soms mogen er ook dingen niet, daarover geeft het Reglement uitsluitsel. Maar in alle gevallen kennen wij bij Bruinstroop de begraafplaats en de mogelijkheden goed.

De nagedachtenis vormgegeven

Bij grafmonumenten ook wel gedenkstenen genoemd, gaat het uiteindelijk om uw eigen nagedachtenis die u bij de begraven of bijgezette persoon heeft. Het gaat erom dat er een beeld en een uitstraling ontstaan, waarbij u zich prettig voelt. Een beeld dat past bij de overledene en het leven dat hij of zij geleefd heeft. Peter Bruinstroop Rotterdam is dagelijks bezig met het zoeken naar die juiste uitstraling, die een specifieke gedenksteen moet hebben voor die nabestaande. Voor ons is dat werk waar we veel voldoening uit halen.

Staande of liggende steen

Vragen rond de mogelijkheden van een gedenksteen zijn voor ons niet vreemd. Die vragen krijgen we dagelijks en zijn er ook zeer mee vertrouwd. U hoeft zich daarover ook niet ongemakkelijk te voelen, vraag gerust en wij geven antwoord. Bij een grafbedekking heeft u de keuze uit een staande of liggende steen of een combinatie van beiden. De plek waar het graf zich bevindt, bepaalt in veel gevallen de mogelijkheden. Bij een staande steen heeft u te maken met een steen ook wel letterplaat genoemd, die op het graf staat op een natuurstenen plint. Op die letterplaat zijn de naam en overlijdens datum en geboorte datum aangebracht. Vaak is er ook ruimte gemaakt om er meer tekst op te zetten in de vorm van een gedicht of andere symboliek.

Wij van Peter Bruinstroop Rotterdam kunnen u adviseren over uw mogelijkheden en kunnen met u over de begraafplaats lopen, om u uit te leggen wat de mogelijkheden eigenlijk zijn. Goed voorbeeld doet goed volgen is de uitdrukking. Het gaat ons erom dat u uiteindelijk tevreden bent met uw gemaakte keuzes.

Zerk of liggende steen

Een andere mogelijkheid is die van een zerk ook wel liggende steen genoemd. Een liggende steen dekt het hele graf af. Het bestaat uit een dik stuk steen ergens tussen de 8 en 10 cm dik die op het graf is aangebracht.

Bruinstroop Natuursteen in Rotterdam

Wij van Natuursteenbedrijf Bruinstroop zijn een klein ambachtelijk werkend vakbedrijf, waardoor u als klant direct contact heeft met de man die het ontwerpt, uitvoert en uiteindelijk plaatst.

Vul het formulier in en wij nemen direct contact met u op

plaatsen grafmonumentZerk wordt naar keuze met of zonder plint aangebracht

De manier waarop die grafbedekking is uitgevoerd kent ook verschillende mogelijkheden. De dikke steen kan direct op de funderingsplaat worden aangebracht. Maar er kan ook gekozen worden voor een plint onder de zerk. Daarmee krijgt de grafbedekking een wat monumentaler aanzien. Ook dan zijn er weer verschillende mogelijkheden. De plint gelijk laten vallen met de zerk, daarmee lijkt de zerk veel dikker dan hij in werkelijkheid is. De zerk zelf kan daarbij zelfs iets rond aflopend worden uitgevoerd. Een andere mogelijkheid is de plint iets teruggelegd aan te brengen, daarmee lijkt de zerk te zweven.

Tekst wordt op de zerk met grit uitgestraald

Als men er voor kiest op het graf uitsluitend een zerk aan te brengen, dan wordt de tekst op de zerk aangebracht. Naam, overlijdensdatum en geboortedatum worden met grit uitgestraald in de zerk. Een alternatief zijn bronzen letters die met behulp van pinnetjes op de zerk worden vastgelijmd. Een combinatie van tekst op de zerk en op de bijgeplaatste staande steen hebben wij ook toegepast. Daar is men als nabestaande vrij in. Het reglement legt eigenlijk alleen maatbeperkingen op en of er wel of geen zerk geplaatst mag worden. Ook daarin kan Peter Bruinstroop Rotterdam u uitstekend adviseren omdat we er dagelijks mee te maken hebben

Duurzame materialen

Duurzame materialen als glas, natuursteen brons en staal komen in aanmerking voor een gedenksteen. Al deze materialen kunnen gebruikt worden om er gedenkstenen van te maken. Ook combinaties van deze materialen passen wij veel toe in gedenkstenen en het aantal mogelijkheden worden daardoor enorm vergroot. Ook het aantal soorten natuursteen en wat daar allemaal van gemaakt kan worden is enorm toegenomen de laatste jaren. De 30 jarige ervaring van Peter Bruinstroop komen u daarbij goed van pas. Die ervaring kan u behoeden voor keuzes die nadien minder gelukkig blijken te zijn. Uiteindelijk wilt u een nagedachtenis vormgeven zonder allerlei belemmeringen en daar komen de ervaringen van een vakman meer dan van pas. Kies voor de ervaring van Peter Bruinstroop al dertig jaar in het Natuursteen vak actief en maak een afspraak.

Menu