Prachtige Gedenkstenen van Bruinstroop Natuursteen

Peter Bruinstroop Natuursteen levert al meer dan 30 jaar Gedenkstenen in Rotterdam (ook wel grafsteen genoemd). Wij komen uit een geslacht van steenhouwers en zijn al generaties actief met het thema Gedenksteen Rotterdam. Mijn broer heeft ook een Natuursteenbedrijf. In Moordrecht is dat, hier vlak bij en bij grote opdrachten werken we uiteraard samen en kunnen wij zijn uitgebreide werkplaats gebruiken. Ons bedrijf is gevestigd in Krooswijk vlak bij de begraafplaats Sint Laurentius. Dus een echt Rotterdams bedrijf dat werkt vanuit de echte Rotterdamse mentaliteit: doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Dus voor een Gedenksteen Rotterdam bent u hier aan het juiste adres.

Gedenksteen Rotterdam als staande steen

Een veel voorkomende vorm als Gedenksteen in Rotterdam is de staande steen. Bij een staande steen moeten we aan een letterplaat denken waar de naam, geboortedatum en overlijdensdatum op geplaatst wordt. Die staande steen kan ook in combinatie met een liggend deel een zerk geplaatst worden.

Gedenksteen Rotterdam als liggende steen

Of het nu om een staande steen gaat voor op een graf. Of dat het om een grafzerk gaat dat is een liggende steen die een heel graf bedekt. Elke soort gedenksteen Rotterdam wordt door Bruinstroop Natuursteen gemaakt. Het voordeel van een grafzerk is dat het hele graf er mee bedekt is en de uitvoering zeer onderhoudsvriendelijk is. Er hoeft geen tuintje bijgehouden te worden. De zerk moet af en toe schoongemaakt worden en als deze iets schuin wordt geplaatst, doet in veel gevallen de regen dat werk.

Op een zerk is ook veel meer ruimte voor tekst, omdat het om een groter oppervlak gaat dan in het geval van een staande steen. Wilt u een uitgebreide tekst kwijt of een gedicht dan is in veel gevallen het gebruik van een zerk te overwegen.

 

Bruinstroop Natuursteen in Rotterdam

Wij van Natuursteenbedrijf Bruinstroop zijn een klein ambachtelijk werkend vakbedrijf, waardoor u als klant direct contact heeft met de man die het ontwerpt, uitvoert en uiteindelijk plaatst.

Vul het formulier in en wij nemen direct contact met u op

plaatsen grafmonument

De Gedenksteen Rotterdam leveren we in heel Rotterdam en omgeving

De gedenksteen Rotterdam leveren we in heel Rotterdam en omgeving. Op alle begraafplaatsen in Rotterdam staan er wel gedenkstenen van onze hand. Gedenksteen Rotterdam is met recht een term die op ons werk van toepassing is. We kennen alle begraafplaatsen en daardoor alle mogelijkheden die de verschillende begraafplaatsen aanbieden. Op veel begraafplaatsen komen we wekelijks.

Gedenksteen Rotterdam of wat mag volgens de reglementen

Sommige reglementen van een begraafplaats hebben beperkingen op graven in bepaalde vakken. In alle gevallen kunnen wij u bij Bruinstroop natuursteen daarover informeren. Veel beperkingen in reglementen hebben betrekking op de maatvoering van de grafbedekking. Bij een algemeen graf waar voor bepaalde tijd in begraven wordt, mag er vaak niks meer dan een letterplaat op dat graf geplaatst worden. Heel anders is dat voor een huur graf ook wel eigen graf genoemd. Op een dergelijk graf mag er vaak heel veel meer. Men is daar behoorlijk vrij in de keuze van het soort grafmonument of gedenksteen zo men wil. Ook hier gelden vaak wel weer beperkingen van maximale maten.

Gedenksteen Rotterdam en de vergunning

Een gedenksteen wordt gemaakt voor de plaats waar hij neergezet wordt. De afmetingen worden aangepast aan wat de reglementen daar ter plaatse toestaan. Die afmetingen kunnen vaak per vak en per begraafplaats verschillen. Het is daarom ook van belang met een steenhouwersbedrijf in zee te gaan die de situatie ter plaatse goed kent. Dat voorkomt onaangename verassingen van een gedenksteen die niet past op wat de begraafplaats toestaan. De begraafplaats verstrekt die vergunning tot plaatsing dan niet. Hebt u zo een vergunning niet, dan mag u de steen niet plaatsen. Wij van Bruinstroop vragen die vergunning voor u aan dan bent u verzekerd van toestemming.

Gedenksteen Rotterdam en de kosten

Over de gedenksteen Rotterdam en de kosten doen vaak de wildste verhalen de ronde. U kunt het zo duur maken als u dat zelf wilt. Een graf huren kost grafkosten die vaak per jaar berekend zijn en voor de volle periode vooruit betaald moeten worden. Die graf en onderhoudskosten zijn per begraafplaats verschillend. De grafkosten zijn vaak inbegrepen bij de uitvaartverzekering. De onderhoudskosten zijn dat vaak niet. De kosten van een gedenksteen beginnen ergens bij 2000 euro en kunnen oplopen zover u maar wilt. U krijgt in alle gevallen een offerte van ons met de exacte kosten die een en ander met zich mee brengt. Dan weet u waar u aan begint en weten wij wat er afgesproken is. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is ons motto daarvoor zijn wij een Rotterdams bedrijf.

Menu