Grafstenen Rotterdam Bruinstroop

Bij grafstenen, grafmonumenten ook wel gedenkstenen genoemd, gaat het erom dat ze passen bij de overledene en het leven dat hij of zij geleefd heeft. Natuursteenbedrijf Bruinstroop is dagelijks bezig met het zoeken naar de juiste uitstraling, die een specifieke gedenksteen moet hebben. Een uitstraling waar u zich als klant prettig bij voelt. Uiteindelijk gaat het om uw nagedachtenis waar we het allemaal voor doen. Voor ons is dat werk waar we veel voldoening uit halen.

Duurzame gedenksteen

Duurzaam grafsteenGedenkstenen worden bij Bruinstroop Rotterdam in duurzame materialen uitgevoerd. Grafmonumenten kunnen van natuursteen, maar ook van roestvrijstaal, glas of een combinatie van deze materialen worden gemaakt. Duurzame materialen zijn gewenst omdat grafstenen in weer en wind buiten op de begraafplaats staan. U wil natuurlijk wel dat het grafmonument er verzorgd uit blijft zien en dat kan met natuursteen, glas en roestvrij staal. Als u alleen natuursteen wilt voor het grafmonument dan kan dat natuurlijk ook.

Gedenkplek

Iedere persoon krijgt ooit te maken met het verlies van een dierbare. Het moment komt dat men moet beslissen hoe de gedenkplek voor die dierbare eruit moet komen te zien. Dat is voor ieder mens weer anders. Iedere persoon heeft weer anders geleefd en zo wil men die persoon ook gedenken met een gedenksteen. Je kunt dan op speciale dagen of gewoon wanneer je hiertoe de behoefte voelt, deze herinneringsplek bezoeken. Op het gebied van grafmonumenten kan en mag er veel. Wie kan u beter over gedenkstenen adviseren dan Natuursteenbedrijf Bruinstroop Rotterdam die de hele dag in deze materie aan het werk is en er daardoor zeer mee vertrouwd is.

Eigen gedenksteen ontwerp

Bij Natuursteenbedrijf Bruinstroop Rotterdam is volop ruimte voor het uitvoeren en samenstellen van eigen gedenksteen ideeën. Dat eigene kan vanuit een eenvoudige krabbel, een schetsje, een idee, een naam, of een hobby worden vormgegeven. Soms voeren we een ontwerp voor een grafsteen eerst in hout uit. Daardoor kan de klant zich beter voorstellen hoe het grafmonument er in het echt uit komt te zien. U krijgt gedegen advies wat wel en niet kan op de begraafplaats en wat wel en niet te maken is, zodat het echt een monument van uzelf en een plek om te gedenken wordt.

Voorbeelden gedenkstenen fotoboek

Wilt u geen eigen ontwerp dan kunt u natuurlijk ook een gedenksteen kiezen uit de voorbeelden die we in ons fotoboek aanbieden. Het kan en mag er ingewikkeld aan toe gaan, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

Vele mogelijkheden

Zoals gezegd, zijn er bij de keuze voor een grafsteen vele mogelijkheden. Een deel van die mogelijkheden wordt bepaald door de ligging van het graf. Kan er een staande grafsteen op het graf geplaatst worden of een liggende gedenksteen of gaat de voorkeur uit naar een combinatie van die twee of wil men een tuintje, of toch maar een complete zerk op een roef. Er is heel veel mogelijk en daardoor is het van belang dat u zich daarover laat voorlichten. Eventueel lopen wij van Natuursteenbedrijf Bruinstroop met u over de begraafplaats, zodat we u ter plaatse de mogelijkheden kunnen tonen.

De Uitstraling van de gedenksteen

De uitstraling van het grafmonument ook wel gedenksteen genoemd wordt voor een belangrijk deel bepaald door de vorm van het monument en de materiaal keuze. Zo zal duidelijk zijn dat een monument dat geheel uit glas is vervaardigd heel anders over komt, dan als het van natuursteen is gemaakt. Bij natuursteen heeft men ook nog de keuze uit een enorm aantal kleuren en materiaal soorten die elk weer hun eigenheid meebrengen. Ook kan men bij natuursteen nog kiezen welke afwerking men wil, hoogglans of mat geschuurd of een combinatie daarvan. In combinaties van glas en natuursteen zijn er bij Natuursteenbedrijf Bruinstroop prachtige voorbeelden beschikbaar van ontwerpen die we bij Bruinstroop de afgelopen jaren vervaardigd hebben.

De belettering

Het soort letters en de manier van beletteren vormen weer een heel apart hoofdstuk in het hele ontwerp van het grafmonument. Wat gaan we op de gedenksteen zetten, in ieder geval de naam van de overledene. Maar in welk lettertype en hoe groot. Daar moeten allemaal beslissingen over worden genomen en bij Natuursteenbedrijf Bruinstroop bent u daarvoor aan het juiste adres. Samen met ons komt u tot het optimale resultaat dat past bij u en uw gedenkwensen.

Grafaccessoires

Veel mensen hebben de behoefte om als het monument er eenmaal staat om accessoires te plaatsen zoals lantarentjes, vazen en andere grafaccessoires. Natuursteenbedrijf Bruinstroop kan u hiervan allerlei verschillende mogelijkheden laten zien.

Bruinstroop Natuursteen in Rotterdam

Wij van Natuursteenbedrijf Bruinstroop zijn een klein ambachtelijk werkend vakbedrijf, waardoor u als klant direct contact heeft met de man die het ontwerpt, uitvoert en uiteindelijk plaatst. Daarmee is gegarandeerd dat u maximale invloed heeft op het uiteindelijke eindresultaat. Neem contact met ons op om te horen wat in uw geval de mogelijkheden zijn.

Menu