Ons werkgebied in Schiedam omvat de begraafplaatsen
Algemene Begraafplaats Beukenhof Burgemeester van Haarenlaan 1450 3118 GR Schiedam
De Beukenhof in Schiedam is een begraafplaats van ruim 40.000 m2 en kan gerust als groot worden omschreven. De begraafplaats ligt in een groene bosrijke omgeving aan de rand van Schiedam, Beukenhof geeft graven uit voor de periode van 15 jaar. Yarden heeft deze begraafplaats in beheer. Er is ook een crematorium te vinden op deze begraafplaats. Na een oprijlaan die met bomen is omgeven, komt men op een groot parkeer terrein en loopt men tegen het crematorium en de aula aan. Daarachter en daarnaast strekt zich de begraafplaats uit. Grote vakken met graven die langs verharde paden te bereiken zijn, zijn zichtbaar. De aanleg van die velden is als vrij rationeel en geordend te omschrijven. Er staan flink wat monumentale bomen op de begraafplaats, zodat dit de begraafplaats als geheel een redelijk groen aan zien geeft.
Begraafplaats Sint Jacobus Kerkweg Schiedam
Sinds 2011 is het beheer van de begraafplaats Sint Jacobus te Schiedam overgedragen aan de Begraafplaats Sint Laurentius in Rotterdam. Er is uitsluitende de mogelijkheid van een algemeen graf, daarin worden twee personen begraven die geen familie van elkaar zijn in volgorde van uitvaart voor tien jaar. Algemene graven kunnen niet verlengd worden. Men rekent op Sint Jacobus geen onderhoudskosten. Men kan een gedenkteken plaatsen na het indienen van een vergunning. Op het graf kunnen dus twee gedenktekens geplaatst worden voor iedere overledene die er begraven is een. De maten daarvan zijn voorgeschreven.
Kerkhof Nederlands Hervormde Kerk Noordeinde Schiedam
Meer over Schiedam
Oorsponkelijk lag Schiedam aan de Schie waar ook de naam Schiedam vandaan komt. De gemeente heeft ruim 76000 inwoners en de grote buur is Rotterdam. De stad had al vroeg stadsrechten in 1275 Deze werden de stad verleend door Aleid van Holland de zus van Graaf Willem II van Holland. Delen van het kasteel uit die tijd maken nog deel uit van het huidige stadskantoor. Het is een stad die bekend staat vanwege de Jenever die er geproduceerd wordt en binnen haar grenzen staan de hoogste en grootste windmolens van Nederland. Molens die in het verleden gebruikt werden bij de jeneverproductie. De molens waren zo groot en hoog omdat ze over de pakhuizen heen de benodigde wind moesten opvangen. De laatste jaren zijn een groot aantal van die molens gerestaureerd of opnieuw opgebouwd. Schiedam is nu een forensen gemeente.