Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Schiedam

Peter Bruinstroop Grafstenen Schiedam worden vanuit ons bedrijf in Rotterdam geleverd. Op de begraafplaats zelf kunt u ideeen opdoen bij wat er als gedenksteen past bij de overledene die er begraven is. Maak foto’s en neem die mee naar het inventariserende begin gesprek dat we met u voeren. Daar laten we u zien wat er allemaal mogelijk is en er kan en mag in het vak waar de grafsteen zou moeten komen. Wij komen dagelijks op begraafplaatsen en weten als geen ander wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. U kunt uw eigen teksten in onze werkplaats mee helpen inschilderen als u dat zou helpen in het verwerkingsproces. Veel uiteenlopende vragen hebben we al gehad en als we daar aan kunnen voldoen, dan gaan we daar graag in mee. Natuurlijk kunt u ook gewoon een gedenksteen kiezen uit de voorbeelden die we in ons fotoboek aanbieden. Het kan en mag er ingewikkeld aan toe gaan, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het gaat er om, dat de nagedachtenis die men heeft omzet in iets tastbaars. Zodat dat tastbare mee helpt aan het verwerken van de gedachtes die men daarover heeft. Maak een afspraak met Peter Bruinstroop en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Ons werkgebied in Schiedam omvat de begraafplaatsen

Algemene Begraafplaats Beukenhof Burgemeester van Haarenlaan 1450 3118 GR Schiedam
De Beukenhof in Schiedam is een begraafplaats van ruim 40.000 m2 en kan gerust als groot worden omschreven. De begraafplaats ligt in een groene bosrijke omgeving aan de rand van Schiedam, Beukenhof geeft graven uit voor de periode van 15 jaar. Yarden heeft deze begraafplaats in beheer. Er is ook een crematorium te vinden op deze begraafplaats. Na een oprijlaan die met bomen is omgeven, komt men op een groot parkeer terrein en loopt men tegen het crematorium en de aula aan. Daarachter en daarnaast strekt zich de begraafplaats uit. Grote vakken met graven die langs verharde paden te bereiken zijn, zijn zichtbaar. De aanleg van die velden is als vrij rationeel en geordend te omschrijven. Er staan flink wat monumentale bomen op de begraafplaats, zodat dit de begraafplaats als geheel een redelijk groen aan zien geeft.

Begraafplaats Sint Jacobus Kerkweg Schiedam
Sinds 2011 is het beheer van de begraafplaats Sint Jacobus te Schiedam overgedragen aan de Begraafplaats Sint Laurentius in Rotterdam. Er is uitsluitende de mogelijkheid van een algemeen graf, daarin worden twee personen begraven die geen familie van elkaar zijn in volgorde van uitvaart voor tien jaar. Algemene graven kunnen niet verlengd worden. Men rekent op Sint Jacobus geen onderhoudskosten. Men kan een gedenkteken plaatsen na het indienen van een vergunning. Op het graf kunnen dus twee gedenktekens geplaatst worden voor iedere overledene die er begraven is een. De maten daarvan zijn voorgeschreven.

Kerkhof Nederlands Hervormde Kerk Noordeinde Schiedam

Meer over Schiedam

Oorsponkelijk lag Schiedam aan de Schie waar ook de naam Schiedam vandaan komt. De gemeente heeft ruim 76000 inwoners en de grote buur is Rotterdam. De stad had al vroeg stadsrechten in 1275 Deze werden de stad verleend door Aleid van Holland de zus van Graaf Willem II van Holland. Delen van het kasteel uit die tijd maken nog deel uit van het huidige stadskantoor. Het is een stad die bekend staat vanwege de Jenever die er geproduceerd wordt en binnen haar grenzen staan de hoogste en grootste windmolens van Nederland. Molens die in het verleden gebruikt werden bij de jeneverproductie. De molens waren zo groot en hoog omdat ze over de pakhuizen heen de benodigde wind moesten opvangen. De laatste jaren zijn een groot aantal van die molens gerestaureerd of opnieuw opgebouwd. Schiedam is nu een forensen gemeente.