Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Ridderkerk

Peter Bruinstroop Grafstenen Ridderkerk worden vanaf onze vestiging in Rotterdam gemaakt en geleverd. Op de begraafplaats kunt u het beste ideeen opdoen bij wat er als gedenksteen allemaal past bij de overledene die er begraven is. Maak fotootjes van wat u allemaal ziet. Tijdens ons vooroverleg kan dat allemaal gebruikt worden, om een idee te krijgen van wat er bij de overledene zou passen. Welke kleur gedenksteen, welke vorm, welke letters u zou willen en welke tekst u erop zou willen zetten. Wij hebben bij Bruinstroop zelf ook allerlei voorbeelden beschikbaar, zodat wij u kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is. En ook niet onbelangrijk wat er kan en mag in het vak waar de grafsteen zou moeten komen. Die beslissingen worden in alle rust genomen en we nemen daarvoor de tijd. Uiteindelijk is het uw nagedachtenis die vormgegeven moet worden. Het is mogelijk dat u de eigen tekst mee helpt inschilderen als u dat zou willen. Veel uiteenlopende vragen hebben we al gehad en als we daar aan kunnen voldoen, dan gaan we daar graag in mee. Natuurlijk kunt u ook gewoon een gedenksteen kiezen uit de voorbeelden die we in ons fotoboek aanbieden. Het kan en mag er ingewikkeld aan toe gaan, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het gaat om de nagedachtenis die men heeft vorm te geven in iets tastbaars. Zodat dat tastbare mee helpt aan het verwerken van die nagedachtenis. Maak een afspraak met Peter Bruinstroop om die ideeen die u heeft verder uit te werken tot een gedenksteen.

Ons werkgebied in Ridderkerk omvat

Gemeentelijke Begraafplaats Rusthof Lagendijk 50 2981 EK Ridderkerk
Rusthof is een klassieke oude begraafplaats met grote bomen zoals treurwilgen en treurberken. Het is de oudste begraafplaats van Ridderkerk waardoor het een grote culturele en historische waarde voor Ridderkerk vertegenwoordigd

Gemeentelijke Begraafplaats Vredehof Lagendijk 112 2981 EN Ridderkerk

Meer over Ridderkerk

De naam Ridderkerk is afkomstig van de naam Riederkercke gelegen in de Riederwaard. Ried is een oud Frankisch woord voor riet. Een andere sage verhaalt van de heilig verklaring van St Joris in 1222 waarbij een aantal ridders een kerk hebben gesticht in wat nu Ridderkerk is. In de 12 eeuw heeft men voor het eerst dijken rond het gebied aangelegd. In de 14e eeuw onder andere met de Sint-Elisabethsvloed had men last van fikse overstromingen en dijkdoorbraken. Ridderkerk maakt deel uit van de bijbelgordel die Nederland rijk is. Een groot deel van de gemeente is lid van de Nederlands Hervormde Gemeente en zijn er een Gereformeerde Gemeentes en een Hersteld Hervormde Kerk in totaal zijn er 22 kerken in Ridderkerk. De gemeente Ridderkerk telt 45000 inwoners. Het dorp Ridderkerk heeft circa 27000 inwoners.