Free cookie consent management tool by TermsFeed

Wat is een tweede-kans steen?

Een tweede-kans-steen is een hergebruikte steen. Deze monumenten zijn gedoneerd door families waarvan de grafrechten zijn verlopen. In plaats van de steen te laten vernietigen door de gemeente/begraafplaats krijgt de steen een nieuw leven en wordt deze ter beschikking gesteld voor families die financieel minder daadkrachtig zijn. Hierbij valt te denken aan mensen in de bijstand, of andere financiële problemen. Wij hebben verschillende modellen staan en what you see is what you get. De monumenten worden voor een all-in prijs geleverd, inclusief tekst, betonplaat en vergunning voor plaatsen. De prijzen verschillen per monument.

Hoe kom ik in aanmerking voor een tweede-kans steen?

Wij werken altijd op vertrouwen en gaan uit van onze mensenkennis. Toch zit de kans er in dat er families zijn die misbruik maken van onze mogelijkheden. Het is daarom dat wij bij dergelijke gevallen wel wat meer informatie op zullen vragen dan normaal. Wij ontvangen graag de gegevens van de betrokken uitvaartverzorger om bij hem/haar een mogelijke bevestiging te krijgen van uw financiële ongemak. Een brief van een bewindvoerder of andere betrokken instanties volstaan uiteraard ook. Prijzen of mogelijkheden bespreken wij niet per e-mail of Messenger, wij zien je graag persoonlijk aangezien we hiermee écht een bepaalde doelgroep willen bereiken.

Wat zijn de kosten van een tweede-kans steen ?

De kosten variëren enorm. Er zijn staande stenen, stenen met een simpele rand, stenen met een dekplaat etc. Normaal kost een nieuw grafmonument grofweg tussen de 2500-4500 euro. Een tweede-kans steen kost hier maar een fractie van. Wij proberen ze allemaal sowieso onder de € 1250 euro te houden. Voor dit bedrag heb je dus al een compleet grafmonument, met lettersteen, banden en dekplaat, grind en tekst. Neemt u een simpeler exemplaar, dan zijn de kosten natuurlijk veel lager. Alleen de vergunningskosten van uw gemeente worden nog bijgevoegd. Woont u niet in een straal van 25 km rondom Deventer? Dan worden er reiskosten berekend.